utorak, 3. ožujka 2020.

Otkrovenje

Ležao sam u krevetu i san nikako da mi dodje na oči. Mislio sam na majku koja je otišla onako sama da smiruje kuma Irfana. Nije bio prvi put, a bojao sam se. Znao sam da je umeo da bude nasrtljiv prema ženama kada popije. Okretao sam se u krevetu sa tim mislima. Hoće li biti nasrtljiv prema majci? Hoće li ona uspeti da ga umiri? Zašto je izašla onako obučena. Samo će ga još više uzbuditi.
Njena odeća više je otkrivala nego što je sakrivala.... prolazili su minuti, pola sata....sat... Kuma suada ležala je u maminom krevetu. Mislim da ni ona nije spavala. Okretala se i ona u krevetu. Pravio sam se da sam zaspao a neka čudna čežnja javila mi se u donjem stomaku. Neka čudna mešavina nervoze, uzbudjenja, bespomoćnosti a opet neki čudan osećaj, ne sasvim negativan. Tada to jeoš uvek nisam razumeo. Tu čežnju, nemir, neizvestost i zamišljanje šta ti sada radi voljena osoba i šta joj se dešava....
Čuo sam korake niz nemu ulicu. Poznao sam po zvuku mamine štiklice. Udarci njenih koraka prošli su pokraj otvorenog prozora i otvorila se kapija. Kuam Suada je brzo ustala iz kreveta da dočeka mamu na vratima.
- “Nije još sve gotovo”...rekla je mama tiho. Video sam kroz poluzatvorene oči, još uvek se pravećid a spavam kako su se kuma Suada i mama zagrlile.
- “Hvala ti Ceco šta činiš za nas” rekla je kuma. Mama ju je pomazila po kosi. Video sam da joj je ona crvena haljina bila raskopčana na grudima. Satenske spavaćice ispod, u kojoj je izašla - više nije bilo. Bila je samo u haljini. Pri svetlu sam video da joj je kosa bila vrlo neuredna. Mama se okrenula kuma Suadi držeći je za ruke.
- “Provešću noć sa njim da se sasvim smiri do jutra. Moram se okupati. Za to vreme ti uzmi decu i dovedi ovde da nas ne gledaju”
Onaj nemir u stomaku mi je proključao, popeo se u srce. Htelo je da iskoči.

Suada je mamu još jednom poljubila i zagrlila. Zatim je nestala brzim koracima ka svojoj kući. Mama se okrenula ka meni. Žmurio sam. Prišla je nežno, da me ne probudi i nadnela se nad moj krevet. Pomilovala me je nešno po kosi i poljubila u obraz ovlaš mi dodirnuvši obraz usnama. Osetio sam miris soli...znoja, pomešan sa maminim parfemom i blagim alkoholom. Okenula se i zanjihavši zamašnim kukovima krenula ka kupatilu. Čula se voda a ja sam se orkenuo ka zidu. Ljubila se. Sigurno. Sasvim sam siguran. Bio sam crven u obrazima a ona napetost u stomaku, me je sasvim obuzela. Otkrivao sam nešto novo, novo poglavlje života. Ljubila se sa kuma Irfanom. On pije. Mama ne. Ono je njegov miris na njoj. Ne verujem. Pa ipak.... Iz razmišljanaj me prenuo bat koraka. Suada sa decom. Došla je sa dva sina i ćerkom. Dve stariej su bile kod rodbien u poseti.
Suada im je rekal da budu sasvim mirni i da odmah polegaju u tatin imamin krevet u velikoj sobi. Mama je izašla iz kupatila. Pričala je nešto sa kuma Suadom.
- “Bekim je u njegovoj sobi, bije hteo da dodje...a i veliki je već si se okumila sa njim. Nemaš sramote od njega” reče Suada mojoj mami. Mama klimnu glavom.
- “A i da vam neko čuva stražu da neko ne bane i svašta da vidi” dodade Suada.
- “Mudro kažeš. Odoh” reče mama. Bila je samo u krem kućnoj haljini. Zavezala ju je oko struka da se njena nagost ne bi videla na ulici po letnjem toplom povetarcu. Ionako je samo par ćoškova do njihove kuće. Izašla je i njeni koraci su se opet izgubili.

Kuma je odvela decu u sobu i legla sa njima. Meni je bio pakao. Na ulici ni zvuka, otvoren prozor. Opet minuti prolaze. Mislim na mamu. Ispod kućne haljine nema ništa. Sramota je tako biti sa muškarcem. Videće joj sve kada sedne pored njega. Ma gledaće joj u grudi, velike su. A ljubili su se. Zašto je morala da ga ljubi. Na silu ju je poljubio sigurno. Zašto mu se vraćala? I zašto da ih Bekim čuva? Pa što ako ih neko vidi, šta kriju?
Okretao mi se želudac. Želeo sam da odem tamo. Da vidim. Nisam smeo. Ležao sam sa tim islima, koej još uvek nisam razumeo a koje ću kasnije u životu toliko puta ponovo osetiti...zavoleti.
Prošlo je skoro sat vremena.
Traje to kada mama smiruje kuma Irfana, znam ja. Sada razumevam kako ona dolazi od njega ujutru umorna...
Čujem korake iz velike sobe. Mala silueta. Moj drugar Suad. I ovako je crn i jedva se vidi.
Prišao mi je.
- “E.....spavaš...” reče blago me drmajući za ruku
- “Ne...”
- “Ni ja nisam mogao....znaš uzbudio sam se”
Seo je pokraj mog kreveta.
- “Tata vas je tukao?” - pitao sam ga
- “Nije... samo je vikao i razbijao po kući... a onda je došla tvoja majka da ga smiri. Ona ga uvek smiri. Onako kao žena to ume”
- “Kako kao žena?” lagao sam sebe da ne razumem a kunem se da mi ej suza pošla na oko. Stomak ne prestaje.
- “Kao žena muškarca....ja to nisam video....ali sam čuo iz kuhinje kada je ušla... čuo sam šta su govorili, zato sam se uzbudio..onako se uzbudio, razumeš?”
- “Šta su govorili?”- nisam obraćao pažnju na naj bitniju reč “uzbudio se” - nije mi tada bila od značaja....
- “.....prvo se ništa nije čulo...tišina. Posle je tata rekao....rekao je...”
- “Šta je rekao, govori?”
- “Rekao je - Poslala te ona moja kurva da je tvojom pizdom spasavaš od batina”
Grom udara meni u glavu, stomak....
- “Kako to....pizdom” jedva zaustih da pitam Suada
- “Tako.....tako tvoja mama umiruje mog tatu”
I Suad i ja imali smo osamnaest godina. Samo što sam ja o svemu tome znao daleko manje od njega. On je već imao seks. Ja ne. Ja sam išao u gimnaziju, Suad u uličnu školu.

Nisam razumeo a sve sam u stvari shvatio..samo nisam hteo da odmah prihvatim..... morao sam još da čujem
- “Šta su još govorili, pričaj Suade..”
Suad spusti glavu i on postidjen:
- "Ništa od govora...bilo je tiho neko vreme ...Tata je počeo da mumla kao..- To, da...dobro je...i čuo sam neko šljapkanje...kao da ga je tvoja mama ljubila, ali on je govorio i mumlao u isto vreme....a onda samčuo kako škripi stolica...ili sto...onako kao kada smo se igrali konjića.....”

Misli su mi bile haos. Sve sam video u glavi.
- “Trajalo je to dosta, a onda sam čuo kako je sto udario o kredenac, kako je tata zaarlaukao i opsovao - Kurvo, evo kurvo spermom vas plaćamo vekovima, evo spreme kurvinu ti majku!!!” ionda je sve zamrlo....posle desetak minuta tišine čuo sam šuškanje i korake tvoje majke...kuma Cece kako ide prema vratima i pobegli smo u dvorište....Onda je Suada došla po nas. Bekim nije hteo da ide, on je veliki i ne plaši se.
Rekao je : - Okumio sam je već po puta, ostaću da pazim da je ne povredi i da neko ne naidje. - Znaš, Bekim jako poštuje tvoju mamu. I ja isto.
- “Suade, druže, moram do njih.” rekao sam odlučno. “Moram odmah”
- “Neće ti Bekim dati da udješ....ali ja znam puk preko bašte do iza kuće....tu prolazimo kada krišom gledamo kako babo jebava neke kurave, ima prozor na tu stranu ka bašti. Sve se vidi a nas neće videti. Ja ću te povesti”

Obukao sam se tiho i na brzinu....Suad je bio obučen u ono u šta je došao. Izašli smo kroz prozor na dvorište. Bio sam u kućnim papučama. Otišli smo u baštu. Naše bašte su se u malom ćošku dodirivale iako je bilo nekoliko kuća izmedju naših i jedna slepa ulica čak. Dosta nam je trebalo, kako smo se približavali meni je uzbudjenje raslo. Video sam kuću i upaljena svetla. Bilo je zajedničko dvorište i pazili smod a ne probudimo druge komšije njihove. Suad me je uhvatio za ruku i poveo pod prozor oronulog zida. Tu se nikada nismo igrali, bial je to stara kočina, sada polu srušena. Kroz prozor dolazilo je svetlo.
Suad me je pogledao i tiho rekao: “Tu je spavaća soba.”
Polagano smo se popeli.
Pogledali smo unutra.
Suad je video nešto što je često video kada njegov tata Irfan dovodi ženske u sobu
Ja sam video nešto što je promenilo moj svet.
Oronulu spavaću sobu.
Klimav bračni krevet.
Na krevetu tamno, skoro crno telo kuma Irfana, ledjima okrenutog ka nama i dve bele raširene noge, savijene u kolenima, koje se petama odupiru u krevet, dok kum Irfan se zabija iz sve snage, toliko da dve bele ruke se drže uvis, iznad njihovih glava za šipke metalnog okvira.
Krevet se trese. Belo telo ispod crnog tela se odupire nasrtajima. Svaki put. I ponovo, i ponovo, ruke stisnute u pesnice oko šipki kreveta.
I maminu zlatnu kosu.
Grudi, velike, prosute levo i desno.
Mamino lice zgrčeno i snažno stegnute oči.
Prvi put sam video seks uživo.

- “Jebe je”- kratko reče Suad

Trajalo je. Irfan bi ponekad stisnuo maminu dojku, ljubio po vratu. Ali nije prestajao da se nabija. Nismo ništa čuli. Samo smo gledali nemi film strasti ispred nas.
A onda ju je poljubio. To me je dokusurilo. Taj poljubac. Ona je odgovorila. Moja mama je otvorila usta i pustila njegov ciganski jezik u svoja usta.
I jednu ruku je spustila sa šipke naslona kreveta. Na njegova pleća.
Zagrlila ga je.

Ja sam osetio toplu vlagu u donjem delu pidžame. Svršio sam. Ne sećam se orgazma, samo olakžanja praćenog slivanjem tople sperme preko jaja niz butine.
Suad me pogleda. Pa fleku na mojoj pidžami.
- “Ja sam izdrkao na zid, da mi se to ne desi....kada se vratimo ti ga izdrkaj u krevetu da se smiriš”
Pogeldao sam i video fleku na zidu sa koej se slivala Suadova sperma i kako stavlja kurac u trenerku.
- “Kume, vidiš ovako se jebu žene... znaš..... Bekim je isto jebe tvoju mamu”
- “Znam” - priznao sam konačno sebi.
- “Kume.... - nastavio je Suad dok je moja majka sada i nogama obgrlila kuam Irfana... naše dve porodice to rade.... mi vam jebemo žene....odvajkada..... Babo je rajcao i tvoju pokojnu babu kada su bili mladi... a mama kaže da je red da se i tvoja seka pojebe ciganskom kitom kada se vrati sa studija. Valja se to je običaj.
- “Šta to pričaš kume!?” - bio sam zapanjen...ali sam i osetio da sam na pragu razrešenja svih onih tajni na koje nisam imao odgovor.
Na sve posete kuam Irfana, na sve mamine pozive sa prozora dok smo se igrali na ulici Bekimu i nekom njegovom drugu isto ciganinu da joj pomognu, ali da ja ostanem da se igram, čak se sećam kada je baka bila živa da je kum Irfan noćivao u našoj sobi za goste u dnu dvorišta, a baka uveče išla “da mu odnese kolače pred spavanje”

Setio sam se i poseta našim romskim kumovima, koej su bile česte, kad bi mama otišla u sobu “da pomogne bekimu oko matematike”....setio sam se i nekih ciganskih svadbi, punih veselja, kada bi i tata i mama bili lepo obučeni, a tata bio presrećan što je mama obukla najkraće suknje.... i kada bi tata i mama se odvojili sa nekim kumovim rodjaciam koji su došli na svadbu, i otišli u drugu sobu...posle bi tata izašao, zapalio cigaretu i sa osmehom mi odgovorio na pitanje:
“Kada će mama izaći” sa:
- “Kada je puste” i odveo me kući, i smestio u krevet i on sam legao....a ja čekao mamu....i ona bi došla posle dosta vremena.... A nije se ni istuširala već legla pored tate da se ljube....

I stojali smo tako pred prozorom i geldali .... meni ostvoren sasvim novi svet....i jasno mi je bilo da moram da pričam sa ocem.... i tu odluku sam doneo u trenutku kada je mama obalila kuma Irfana na ledja....Uzjahala ga i levom rukom nacentrirala njegovu ogromnu crnu, cigansku kurčinu na svoju vakivu i jednostavno sela...tada sam čuo njen uzdah, a i njegov....

Vratili smo se mojoj kući....Ja u mojoj odluci da prekosutra dočekam oca sa pitanjima koaj će mi razjasniti naš svet i moju ulogu u njemu. Bio sam besan. Dočekala nas je kuam Suada i kada je zinula da vikne i da nas izgrdi, videla je moj pogled. Oslala je sina u krevet. Okrenual se ka meni i samo upitala: - “Jesi li video?”

Nema komentara:

Objavi komentar