subota, 6. rujna 2014.

Privatizacija – XIV dio

Mateja je objasnila situaciju u kojoj se nalazi mlada konobarica. Uglavnom ona je, zajedno s majkom pomoćnom kuharicom zaposlena u restoranu. Na otoku žive već nekoliko godina jer ih je rat tu doselio, još se nisu čisto iz ekonomske situacije vratile svojoj kući. Konobarica Marina saslušala je Mateju i poručila joj da će se javiti za dan-dva vezano za gazdinu ponudu, koja je bila već dobro znana svima. Posalao je kujice na spavanje, a on se zavalio u kožni naslonjač uz cigaretu i cognac.
Jutro je dočekao vani na otvorenom, bio je mamuran od sinoćnje runde karanja i cuge. Ušao je u sobe dok su kuje još spavale. na trenutak mu se učinilo kako mu više nisu privlačne, kao da je izgubio onu strast za njima koja ga je jebeno palila na početku. Donekle je i bio u pravu. Nisu ni one više nevine klinke, nema im majki blizu da gledaju kako ih gazda rastura po dupetu i kako se iživljava nad njima. Nema više ni njihovih mama da ih jebe u njihovim spavaćim sobama ili pred muževima. Zato je očajnički tražio nove žrtve kako bi još zadovoljavao svoju bestijalnost. Konobarica Marina učinila mu se kao prava prilika. Samo je morao dobro razraditi plan da krene u akciju. Probudio ih je i poslao na jutarnje kupanje. Nevoljko su pristale a on ih je promatrao. Njihove sise su bile još veće, talasale su se na površini mora, bradavice su se ukrutile tako da se gazda počeo paliti. Poslije doručka, dok su spremale posuđe, gazda je upalio brod i malom brzinom krenuo iz luke prema van. Pozvao je mateju k sebi da mu puši kurac dok kormilari. Nedugo ju je podigao i stavio ju ispred sebe. Bilo im je pretijesno između stolice i kormila. Mala se nabijala na kormilo dok ju je on svojim debelim masnim i dlakavim trbuhom pritiskao od nazad.

Uzeo je nabrekli kurac u ruku i ugurao ga u njezinu poluvlažnu usku pičkicu. Nije ju htio jebati, samo ga je stavio i nastavio s plovidbom. Ona se pokušavala izvući odnosno postaviti u položaj da ju kormilo ne bode po trbuhu i sisama. U tom položaju joj je na uho prenio poruku za Marininu mamu i sve joj detaljno objasnio što će joj reći. Kad je mala sve zapamtila svršio je u nju tako lagano i bez uzdisaja da ostale kujice nisu ništa čule. Poljubio ju je u obraz i pustio da ode. Dok je hodala po unutarnjem salonu broda sperma joj se slijevala niz noge, a on je okrenuo brod i vraćao se u prijašnju luku.
Nakon par dana Marinina mama Zorica se javila gazdi i otišli su na piće. U tom razgovoru gazda je doznao da u tom otočkom mjestu ima još uvijek dosta izbjeglica koje se nisu vratili svojim domovima. Svi žive u starom hotelu čekajući povratak. Uglavnom se radi o ženama i djeci budući da su muškarci na baušteli. Sve te i druge detalje mu je prenijela Zorica. Od same priče bio je jebeno napaljen. U glavi je slagao kombinacije od jeftine kupnje hotela do iživljavanja nad jadnim ženama. Istina je i to da je Zorici dao ponudu koju nije mogla odbiti. Zorica je znala od Mateje sve uvjete i samo je rekla gazdi da ona na to pristaje. Međutim on joj je na to odgovorio da mora ona naći još žena koje su zainteresirane za takav posao. Prošlo je već desetak dana kad mu je zazvonio telefon na koji ga je nazvala Zorica poručivši mu da ima najmanje 6 žena koje su spremne na njegove uvjete i posao. "To je odlično Zorice, poslat ću Mateju da mi donese vaše biografije sa slikama kako bih to sve malo proučio, a za detalje ćemo se dogovoriti." - veselo joj je odgovarao i zadovoljno bunario po Dininoj pičketini. Uvjeti su bili skoro identični kao i prije koju godinu kad je tražio radnice za hotel u provinciji. Na ruku mu je išla i velika nezaposlenost, obitelji su bile u kreditima i jedva su spajali kraj s krajem. On je to obilato koristio, kako se već obogatio na muljažama u privatizaciji tako je htio pod svaku cijenu na neki način privatizirati i ljude naročito žene. Jednoga dana na jahti dok su bili usidreni u uvali ležao je na kožnjaku i zadovoljno gladio glavić čitajući i gledajući biografije i slike svojih budućih kurvica. Pozvao je Dinu da mu se pridruži dok su se tri klinke kupale u moru. "Gazda al će biti robe za vas, evo ova je dobrog izgleda, ha , ne čini li vam se?" - upitala ga je Dina. "Sve su one dobre, sve ću ih ja dovesti u red, kao i vas ni vi niste bile odmah prvoklasna roba!" - odgovorio je jedva jer mu je od poleda i pomisli skoro slina počela curiti iz usta. Kad su se privezali u luci u blizini izbjegličkog hotela, gazda je naredio kujicama da budu na brodu i da ga ne smetaju sljedećih par dana jer ima ozbiljnog posla. Kad je došao u hotel na recepciji ga je dočekala Zorica i zajedno su krenuli prema njezinoj sobi kako bi upoznao i ostale žene te s njima napravio intervju. I stvarno u sobi ga je čekalo  6 polovnjača koje su došle kako bi dale sve od sebe da dobiju posao.

"Dobar dan!, Kako ste?, Ja sam gazda vaš, nadam se, budući poslodavac!" - razbio je napetost koja je vladala među ženama čim je ušao u sobu. one su mu odreda odpozdravile i, smušeno, ne znaju dal se trebaju dignuti sa stolice ili će ostati sjediti. Neke od njih su sjedile na krevetu budući da nije bilo dovoljan broj stolica u sobi. Zorica, kao domaćica, prva je uzela sebi u zadatak pozdraviti gosta i predstaviti njezine prijateljice. Objasnila je ukratko kako su one bez posla, da su već godinama u ovom hotelu jer se zbog raznoraznih problema još uvijek ne mogu vratiti svojim kućama. "Kao prvo ja sam ozbiljan poslodavac koji od vas traži lojalnost i profesionalnost u svakom smislu. Tko to ne bude mogao izdržati nažalost neće biti dio moga tima, a osim sveg ostalog, neće niti uživati u dobroj plaći i drugim financijskim bonusima. ja imam želju da vam pomognem ali to isto tražim i od vas. Naravno sve ovo što vam govorim vrijedi samo ako postanete moje zaposlenice. Znači moj vam je savjet da se na testiranju pokažete u najboljem svjetlu. testiranje će se odvijati u nekoliko disciplina, ali o tom ću vam naknadno govoriti. Jel ima kakvvih pitanja?" - upitao je gazda na kraju svog monologa. "gospodine, a kad će biti testiranje?" - upitala je jedna od žena. "Možete li nam reći kolika je plaća bar otprilike?" - javila se druga i ostale su rdom imale nešto za pitati. Gazda ih je samo odmjeravao i onda na neka pitanja dao odgovor:"Ovako, plaća varira od radnog mjesta do drugih stvari ovisno o svakoj od vas pojedinačno, koliko zaslužite i koliko date od sebe. Testiranje ćemo obaviti počeći od danas i to prema dogovoru, samo je pitanje hoćete li ovdje kod Zorice ili u vašoj sobi.".
Sljedećih sat remena ispili su kave, popričali o svakodnevnim stvarima, a gazda je potegao nekoliko piva.  U sobi je bilo svakakvih žena , uglavnom je bio zadovoljan viđenim.

"Hajmo na posao, moje dame! Nemamo puno vremena, čim prije počnemo bolje za vas, potrudite se i zarađujte!" - izgovorio je gazda dobro raspoložen. One su ga gledale s nekim iščekivanjem, želeći ga pitati još koju pojedinost oko testiranja ili posla. "jel želite zajedničko ili svaka za sebe? Mislim morate mi reći da znam!" - opet se javio gazda. Nekoliko njih je odgovorilo da žele razgovor obaviti svaka za sebe, a i ostale koje su šutile su se s tim složile. "Dobro, onda ćemo ovako, tko je Ana? Recimo krenut ćemo nekim redom pa nek bude po abecedi!" - upitao je gazda radoznalo. "Ja sam gospodine, ja sam Ana, izvolite!" - javila se manja nabijena žena od 35 godina otprilike. "Prvo ću s vama obaviti sve potrebno, a vi ostale ste slobodne i budite na telefonu kad vas budem nazvao za razgovor, jel može?" - predložio je. Osim domaćice Zorice ostale su žene napustile sobu i krenule na svoju stranu. Gazda je izašao s Anom i usput se zahvalio Zorici na toplom prijemu. Dok su koračali hodnikom gazda je Ani napomenuo kako je jako bitno da su sami u njezinoj sobi kako ih nitko ne bi smetao. Ako slučajno to nije moguće, on će onda nju morati odvesti na neko drugo mjesto gdje će imati mir. "Ne gospodine nema problema, starija kći mi je u školia mlađa je kod svekrve nekoliko soba dalje na čuvanju. Tako da možemo u mojoj sobi sve napraviti!" - usplahireno mu je objasnila. Ana je otključala vrat i ušli su u sobu. To u biti nije bila hotelska soba ili bolje reći nekad je bila. Sada to liči na kuću u malom, dva kreveta, stol i nekoliko stolica, hladnjak i štednjak u kutu i to je bilo sve. Osim kupaonice u predsoblju se nalazio ormar i na zidu veliko ogledalo. Po sobi se širio neugodan zadah na ustajalost i vjerojatno nekakvo kuhanje ručka. Ana ga je upitala što želi popiti a on je odgovorio da hoće pivo. "Evo sad ću ja gospodine, znate baš mi je jutros nestalo, sad ću ja skočiti do kioska, hoćete neko posebno ili je svejedno!?" - pital ga je skoro već na vratima i vjerojatno nije ni čula da mu je svejedno želeći što prije donijeti pivo i na taj način sakriti sramotu ili neugodnu situaciju. Dok ju je čekao malo je pronjuškao po sobi. Primjetio je da joj je starija kći srednjoškolka a da je mlađa dijete od možda 5-6 godina. Na nekim slikama je bio i muž. Dok je zavirivao u ormar vidio je njezine gaće koje nose samo babe, suknje neke ružne i potpuno de mode, uglavnom ništa mu se nije sviđalo. Osim jedne stvari na Ani, a to su njezine velike sise, bolje reći sisurde.
Bila je nabijena nižeg rasta i ne baš izraženih bokova i guze što bi bilo za očekivati u takvoj fizionomiji. Imala je plavu kosu do ramena i solidno lice.

Uskoro je i ona došla i ponudila ga pivom usput se pravdajući iako mu je htjela još nešto objasniti nije mogla jer se totalno zadihala od žurbe. "Ana a gdje vam je muž, vidim ga na slikama, jel i on radi negdje?" - upitao je. Objasnila mu je da radi na baušteli u Zagrebu i da dolazi jednom mjesečno. Ovdje nema posla pa je morao otići u Zagreb. "Ok Ana, idemo ovako, prvo ćemo napraviti test tvoje kondicije, da vidimo koliko si tjelesno pripremljena. Znači kad počneš daj sve od sebe da što više napraviš jer i o tome ti ovisi posao. Ok?" - objasnio je. Ona je potvrdno klimnula glavom i zauzela stav za čučnjeve. Napravila je tek nekoliko a onda je zastala i rekla: "Mislim da ne mogu više, bole me noge i zadihala sam se!". "Dobro odmori malo ja ću upisati rezultat, pa možemo krenuti na trbušnjake. Dok je ona jedva uspjevala se dignuti iz ležećeg položaja, on joj je držeći njezine noge promatrao rasporak na pički koji se dobro ocrtavao na njezinim tajicama. Ispod majice se nazirao poveći trbuh koji je dok je stajala vješto skrivao ispod majice. Počeo se sve više paliti. "Dobro idemo sada na sklekove!" - rekao je. Ana se jedva podigla nakon dva-tri trbušnjaka i stala u pozu za buduću vježbu. Iako je htjela nakon dva prestati na je riknula, više nije mogla normalno ni disati, a on joj je dobacio: "Hoćeš da sad idemo van na trčanje ili ćemo to ostaviti za kasnije?". "trčanje? pa zar i to?" - pitala ga je u nevjerici. "Dobro ako ne želiš sada to ćemo odraditi kasnije, sad se presvuci jer si va mokra pa ćemo nastaviti s drugim stvarima!" - odgovorio joj je. Nastavak testiranja sveo se na pismeni dio odnosno na pitanja na koja bi odgovore dali vjerojatno samo aktivni studenti i profesori. Nakon što je isteklo vrijeme za pisanje ispita gazda je kao provjeravao točne odgovore i na kraju ustvrdio kako je tek na neka pitanja točno odgovorila, pa joj je rekao:"Šteta Ana mislio sam da ćeš bolje riješiti test ali ti si me razočarala, imaš dosta preduvjeta kako bih te trebao zaposliti, čitajući tvoju biografiju pomislio sam da si stvorena baš za moju djelatnicu. Ovako na žalost ništa od toga, žao mi je!". "Ma dajte gospodine molim vas, potrudit ću se idemo sad na trim stazu da odradim trčanje, može, ma dajte!?" - molila ga je. "Za koji točno posao si se kandidirala?" - upitao je. "Za čistačicu, bilo koji samo da radim, zar je ovakvo testiranje potrebno za posao obične čistačice?" - pomalo suznih očiju mu je odgovorila. "Naravno da čistačica ne treba znati odgovoriti na svaka pitanja točno ali to je način da neke potencijalne djelatnice selektiram, znaš velika je navala, svi bi htjeli dobru plaću. Pazi, ja sam gazda i mogu na ove tvoje rezultate dopisati što želim da budeš najbolja, mogu te zaposliti bez testiranja ne trebam nikomu polagati račune ali daj molim te uvjeri me zašto bih baš tebe zaposlio? Pa pokazala si se kao nesposobna i gotovo, nemoj mi plakati nisam ja socijalna ustanova. I što predlažeš kao rješenje, čime me misliš zadiviti da promjenim mišljenje?" - odgovorio joj je povišenim možda čak i grubim tonom. Ona je samo sjedila na stolici do njega i plačući zurila u pod i progovorila: "Ne znam gospodine, ništa mi ne pada na pamet, evo vi predložite što da učinim ja ću to napraviti samo me zaposlite, vjerujte nećete sa mnom imati nikakvih problema, neću ići na bolovanje neću kasniti, ma sve ću napraviti za taj posao, evo ako vi kažete ovo ja ću to napraviti, ako kažete ono ja ću i to napraviti, molim vas!"

"Dobro ako tako želiš, pazi ovo ti je zadnja prilika. Idi do ulaznih vrata!" - naredio joj je. Ona je odmah ustala i u tren se stvorila pored ulaza. "Dobro, ajde sad zaključaj!" - opet joj naređujućim tonom. Ana je okrenula ključ i zaključala vrata. "I to si dobro napravila, hajde sad, pošto si se uznojila i sva zudaraš na znoj skini sve sa sebe!" - slijedila je nova naredba. Uplašeno i zbunjeno ga je gledala kao da nije dobro čula što joj je naredio i onda nastavila: "Ali gospodine, presvukla sam se nakon vježbanja, ove stvari na meni ne smrde!". On joj je odgovorio: "Zašto govoriš da ćeš sve napraviti za posao kad nećeš? Dobro razmisli ovo ti je posljednja šansa! Ajde skidaj se i to polako, i sve sa sebe, jasno!?". Ona je počela cmizdriti ali svejedno ga je poslušala i počela s laganim skidanjem. Kad je skinula majicu i grudnjak, sise su se spustile do njezinog trbuha. Gazda je uživao u predivnom prizoru. Nastavila je i s tajicama i gaćama. Rukom je pokušavala pokriti dlakavu pičketinu ali nije uspjevala. Zurila je u njega a dlake s pičke virile su i ispod njezine ruke. "Bravo vidiš sve to do sada ti je jedan veliki plus, nastaviš li i dalje ovako imaš velike šanse za primitak na posao!" - govorio joj je i istovremeno ispijao pivo. Vjerojatno je primjetila njegov nabrekli kurac u hlačama. Bio je već jebeno napaljen. "A sad ajde u kupaonicu i dobro se istuširaj! - naredio je opet. Ona se istog trena zaputi pod tuš pokušavajući zatvoriti vrata ali on joj nije dao, stao je na ulaz i promatrao ju, čekao je da se počne tuširati u hladnoj vodi kako je tražio. Smrzavala se i bradavice na velikim sisama su se ukrutile.  Uživao je u prizoru i počeo preko hlača trljati svoju debelu batinu. "Dobro dosta je sad dođi u sobu ali hodaj četveronoške , jel jasno?" - dobacio joj je. Nije ništa odgovarala, spustila se na pod i krenula prema sobi kako joj je rekao. On je sjedio na krevetu i promatrao nju kako mokra četveronoške polako gmiže po sobi. Sise su joj trljale pod. "Gledaj u mene i nastavi tako hodati do kraja pa se opet vrati nazad. Gledaj me i oblizuj se jezikom! To tako se to radi, jel ti se sviđa, ha hoćeš li posao?" - pitao ju je i cerekao se. Vidi se da je uživao, a ona je bila sva uplašena i iznenađena. Pomislila je da sve prekine ali onda opet se sjeti da joj treba posao i još više od toga dobro plaćen posao. Šetao ju je skoro sat vremena po sobi, usput ju je koji put zažvalio i opalio po sisama. "Dobro sad stani i slušaj me, evo ti mobitel i moraš se javiti kad god te nazovem, jel jasno? Slušaj me sad imaš dan vremena da tu dlakavu pičketinu i dlakavi šupak obriješ, ne zanima me kako ćeš ali sve mora biti golo! Kad te budem nazvao sljedeći put znači sutra, moraš biti obrijana i na sebi imati nekakvu suknjicu i štikle, naravno samo u najlonskim čarapama bez gaćica i grudnjaka, jel jasno? tek ako to sve zadovoljiš primljena si!" - nardio joj je oštrim i grubim glasom. Ona mu je samo odgovorila potvrdno i odmah osjetila kako ju je primio za ruku i podigao prema sebi. Zažvalio ju je a rukama bunario po njezinim sisama i pički. Hvatao ju je, štipao i gnječio nije bio nimalo blag. Onda je uzeo kurac iz hlača i nekoliko puta ga nategao i glasno svršio po stolu.
"Ajde poliži to sve i zapamti nikome ni riječi o ovome, jel jasno?" - nardio joj je po stoti put i izašao van.

Nema komentara:

Objavi komentar